یکی از مهمترین خروجی های احتمالی استفاده از تکنولوژی 5G، ارتقای حجم فعالیت های اقتصادی در سطح جهان و به تبع ان ورود کسب و کارهای جدید فراوانی به چرخه اقتصاد بین الملل خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی بیمه حافظ، براساس پیش بینی های مندرج در سایت Innovator، تا سال 2035 5g حدود 22 میلیون فرصت شغلی و گردش مالی معادل 3.5 ترلیون دلار در سطح جهان ایجاد خواهد نمود و باعث رشد پایدار و بلند مدت اقتصاد جهانی خواهد شد. تکنولوژی 5g نیز مانند به کارگیری اینترنت و رایانه تغییرات شگرفی را در زندگی بشر ایجاد و دنیا را با تغییرات اساسی مواجه، خواهد نمود.
با استفاده از تکنولوژی 5g، سرعت انتقال دیتا در شبکه حداقل تا سه برابر و بر اساس برخی گزارش ها تا 20 برابر و حتی بیشتر، در مقایسه با تکنولوژی 4G افزایش پیدا خواهد نمود. بسیاری از تغییرات البته وابسته به موقعیت مکانی، ارایه کنندگان سرویس های شبکه خواهد داشت ولی در هر صورت جهش بزرگی در پیش است. ما مجبور هستیم که صبر کنیم تا مشاهده کنیم که چه اتفاقاتی در اینده رخ خواهد داد ولی آگاه باشیم که این قطار ایستگاه مبدا خود را ترک کرده و در حال حرکت و افزایش سرعت خود است. در حالی که اوپراتورهای 5g در حال اماده سازی زیرساخت ها و سیستم های خود در سال جاری می باشند، در اغلب کشورها راه اندازی آن تا سال 2019 و حتی 2020، طول خواهد کشید. بسیاری از بهره برداران سرویس تلفن همراه این سئوال را مطرح می کنند که سرعت بیشتر چه ضرورتی دارد وقتی که تکنولوژی 4G نیازهای آنها را برآورده می کند. در این ارتباط بایستی عنوان کرد که هدف گذاری تکنولوژی 5g فراتر از استفاده کنندگان تلفن همراه می باشد. در حالیکه بهره برداران از سرویس های تلفن همراه، بهبودهای محسوسی را در سرعت و کیفیت مخصوصا در بخش های دانلود و ارتباطات صوتی و تصویری، مشاهده خواهند نمود، تکنولوژی 5g نحوه مدیریت جهان را تغییر خواهد داد. اپلیکیشن هایی که امروزه نیازمند رایانه های قدرتمندی هستند، می توانند حجم بالایی از دیتا و اطلاعات را با سرعت زیاد انتقال دهند و به تبع آن سرویس های دیجیتالی که امروزه دسترسی به آن قابل تصور نمی باشد، مهیا می گردد.
تکنولوژی های مرتبط با 5g به مرور زمان، اینترنت اشیا (IoT ) را ارتقا خواهد داد و کاربردهای جدید و فراوانی در این ارتباط و با اثر بخشی بالا، برای مصرف کنندگان، خلق خواهد نمود. در یک جمله می توان عنوان نمود، اگر دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه، استفاده از تلفن های همراه هوشمند و تکنولوژی 4G ، رفتار مربوط به مصرف مشتریان را تغییر داد، 5g دوباره همه چیز را تغییر خواهد داد. در حال حاضر تلفن های هوشمند ما قادر به برقراری ارتباط با سامانه ها و دستگاه های هوشمند می باشند ولی با بهره مندی از سرعت 5g ما توانایی اتصال دستگاه های هوشمند به هم را نیز خواهیم داشت و بدین ترتیب مرزهای جدیدی جهت استفاده های مختلف به روی ما باز می شود. تصور کنید که در محیط اشپزخانه اگر یخچال فریزر شما می توانست به دستگاه فر بگوید که گوشت استیک شما یخ زدایی شده و آماده پخت می باشد و دستگاه فر به صورت خودکار شروع به گرم شدن و رسیدن به حرارت مد نظر می نمود و هم زمان اگر نقص فنی در دستگاه فر رخ دهد و دستگاه اشاری افزایش بی رویه و غیر قابل کنترل دما را می توانست هشدار و احتمال وقوع اتش سوزی را اطلاع رسانی نماید، آنگاه بیمه گر نیز می توانست به بیمه گذار اطلاع رسانی نماید و بدین ترتیب قابل تصور است که فرآیند نجات خانه یک مشتری، چگونه می تواند وی را راضی از خدمات ارایه شده توسط شرکت و یا نمایندگی بیمه، نماید.
علاوه بر بیمه های عمومی، تکنولوژی 5g تاثیرات شگرفی را نیز بر روی بیمه های بازرگانی خواهد گذاشت. با 5g ما قادر خواهیم بود کالا و محمولات را به صورت بی وقفه و نظام مند ردیابی کنیم، اطلاعات پزشکی را بلافاصله از مطب دکتر به هر جایی که لازم باشد، ارسال نماییم، فیلم های ویدویی مورد علاقه خود را در هر مکانی و بدون توجه به پهنای باند شبکه اینترنت ، تماشا کنیم. استفاده اتومبیل های خودران عمومیت بیشتری پیدا خواهد کرد، پهبادها قادر به انجام سرویس های بهتر و با برد مسافتی بیشتر خواهند بود، ارتقای اتوماسیون در بخش صنعت و تولید در نهایت منجر به توسعه کارخانه های هوشمند و استفاده از هوش مصنوعی خواهد شد. در حال حاضر برخی کارخانه ها از هوش مصنوعی جهت فرایند طراحی و از اینترنت اشیا جهت هوشمند سازی فرایند تعمیر و نگهداری ماشین آلات، استفاده می نمایند. این در حالی است که با استفاده از تکنولوژی 5g این نوع برنامه ها و حتی برنامه های بیشتری توسط کارخانه ها و واحدهای تولیدی طراحی و جهت تامین نیازهای تولیدکنندگان، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همه این موارد محاسبات ما را جهت تخمین ریسک و پیشگیری از حوادث، یعنی همان مبانی اصلی صنعت بیمه را به شدت تغییر خواهد داد. با استفاده از خودروهای هوشمند و ارتقای سطح کارایی و ایمنی وسایل نقلیه، کاهش نرخ های بیمه نیز قابل تصور می باشد.
تکنولوژی 5g تقریبا همه صنایع را تحت تاثیر قرار خواهد داد که از جمله آنها می توان به خودرو، دارو و درمان، صنایع تولیدی، پخش و سرویس های اضطراری اشاره نمود. در طراحی 5g، این موضوع و امکان کاربرد شبکه تلفن همراه در جهت برقراری ارتباطات مورد نیاز بین اجزاء و بخش های مهم و کاربردی هر صنعت، در نظر گرفته شده است و با توسعه کاربرد 5g و ارتقای ان، به مرور زمان، در آینده ای نه چندان دور ما شاهد تغییرات بنیادین در کلیه زوایای زندگی خود خواهیم بود و قاعدتا صنعت بیمه از این تغییرات مستثنی نخواهد بود.
صنعت بیمه به جای انتظار همراه با دلهره جهت مشاهده تغییرات پیش روی، می تواند از این مهم به عنوان یک فرصت جهت ارتقای سطح کیفی محصولات و همچنین تولید و ارایه محصولات جدید بیمه ای که تا قبل از به کارگیری این تکنولوژی امکان پذیر نبوده، استفاده نماید. به عنوان یک مثال، چرا صنعت بیمه خودش را بین مشتری و محصولات و یا تامین کنندگان و ارایه دهندگان سرویس های گوناگون قرار ندهد. از سوی دیگر صنعت بیمه می تواند مثل دیگر صنایع مشابه مبادرت به طراحی و فروش محصولات بیمه ای دیجیتال به مشتریان نماید. طراحی و معرفی قراردادهای هوشمند و تامین نیازهای مشتریان از طریق محصولات جدید بیمه ای و با نرخ های منطقی و هم چنین اعمال مدیریت هوشمند ریسک و موضوع به کارگیری رویکرد هوشمند پیشگیری از خسارات از جمله فرصت هایی است که می تواند با استفاده بهینه از تکنولوژی برای صنعت بیمه مهیا گردد.
منبع: سایت ITL
Insurance Thought Leadership