خطر آتش سوزی شامل هر نوع شعله ایست که به علت جرقه و یا گرم شدن مواد شیمیایی که پتانسیل ممکن برای آتش سوزی را دارند ایجاد می شود و می تواند تبدیل به آتش سوزیهای بزرگ و غیر قابل کنترل گردد. بنابراین آتش سوزی همیشه تهدیدی برای اموال منقول و غیر منقول انسانها می باشد و در طول تاریخ وقوع این خطر باعث پدید آمدن زیانبارترین خسارت برای عموم مردم بوده است.بیمه ی آتش سوزی پوششی خاص برای اموال و دارایی های فرد است و کلیه هزینه های بازسازی و تعمیرات را بعهده می گیرد.
بیمه نامه ی آتش سوزی پوششی ضروریست برای حفاظت از مشاغل خانگی یا تجارتهای بزرگ در برابر خطر غیر قابل پیش بینی احتراق. بیمه نامه ی آتش سوزی تمام خطرهایی که ناشی از حریق باشند را تحت پوشش قرار می دهد، مانند انفجار، سقوط هواپیما و ....
" سرمایه گذاری در بیمه آتش سوزی حفاظت در مقابل خطرات غیر قابل پیش بینی فردا "
وسعت پوشش بیمه های آتش سوزی شامل خطرات ذیل می شود :
- طوفان و گردباد
- سیل و طغیان آب
- زلزله و آتشفشان
- ترکیدگی لوله آب
- ضایعات ناشی از برف و باران
- شکست شیشه
- سرقت با شکست حرز
- سقوط قطعات هواپیما و...
موضوع فعالیت در بیمه های آتش سوزی :
- ساختمانها
- نصب و راه اندازی ادوات الکتریکی در ساختمان
- ماشین آلات، گیاهان و تجهیزات
- کالاها( ماده خام، موجودی های در حال استفاده، نیمه تمام) در کارخانه ها
- انبارها و کالاهای موجود در آن
- مغازه ها، پاساژها، اماکن عمومی، هتل ها و...
- لوازم منزل، اثاثیه ثابت و تجهیزات، خطوط لوله کار شده درون مورد بیمه
- اثاثیه و اقلام موجود در خانه
انواع بیمه نامه های آتش سوزی
- بیمه نامه های مسکونی
- بیمه نامه های صنعتی
- بیمه نامه های غیر صنعتی و انبار
- بیمه نامه با سرمایه شناور یا اظهارنامه ای : این نوع بیمه نامه ها در رابطه با کالاهایی است که موجودی آنها در انبارها بطور مداوم تغییر می کنند و در گردش اند. بنابراین مناسب ترین پوشش بیمه ای برای معامله گران و تاجران کالا می باشد.
- بيمه مرهونات بانكي بيمه حافظ دريافت وام از بانك ها منوط به ارائه بيمه نامه آتش سوزي مي باشد. شركت بيمه حافظ جهت رفاه حال شما با ارائه بيمه مرهونات بانكي متعهد مي شود دارايي مرهونه شما را با کمترین حق بیمه در صورت وقوع خطرات تحت پوشش بيمه هاي آتش سوزي، بيمه نمايد.
وقوع خسارت آتش سوزی :
بر اساس ماده23 شرایط عمومی بیمه نامه وظايف بيمه گذار در صورت وقوع حادثه به شرح ذیل می باشد:
- حداكثر ظرف 5 روز از زمان اطلاع وقوع حادثه بيمه گر را مطلع نمايد .
- حداكثر ظرف 10 روز از زمان اطلاع از وقوع حادثه بايستي كيفيت حادثه فهرست اشياء نجات داده شده ، محل جديد آنها و مبلغ تقريبي خسارت را براي بيمه گر ارسال دارد .
- براي جلوگيري از توسعه خسارت در موقع يا بعد از وقوع حادثه ، كليه اقدامات لازم را بعمل آورد .
- بدون اجازه بيمه گر در مورد بيمه تغييراتي ندهد كه تعيين علت حادثه يا ارزيابي خسارت را دچار اشكال نمايد . مگر آن كه تغييرات در جهت تقليل خسارت و يا رعايت منافع عمومي ضروري باشد .
ضمن هر گونه همكاري كه بيمه گر براي تعيين حدود تعهدات خود بدان نياز دارد حداكثر تا 15 روز بعد از اطلاع از وقوع حادثه فهرست اموال موجود در روز حادثه فهرست اموال از بين رفته و آسيب ديده و در صورت درخواست بيمه گر بهاي آنها بلافاصله قبل از تاريخ حادثه را در اختيار بيمه گر قرار دهد
جهت کسب اطلاعات از نوع و چگونگی ارائه خدمات بیمه ای در حیطه بیمه های آتش سوزی می توانید به پورتال " شرکت بیمه حافظ" به نشانی www.hafezinsurance.ir مراجعه کنید. همچنین می توانید از طریق شماره تلفن 45653-021 با واحد بیمه های آتش سوزی شرکت بیمه حافظ ارتباط حاصل فرمایید.